فهرست مطالب

نشریه پژوهش های مشاوره
پیاپی 90 (تابستان 1403)

  • تاریخ انتشار: 1403/10/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فاطمه مقدادی چوری، مهدی خانجانی*، حسین اسکندری صفحات 4-33

    هدف پژوهش حاضر، مطالعه پیامدهای روانشناختی ازدواج زیر هجده سال در دختران می باشد. در راستای نیل به این هدف، رویکرد کیفی از نوع پدیدارشناسی و انجام مصاحبه نیمه ساختاریافته عمیق با هر نمونه اتخاذ شده است. در این پژوهش، بیست زنی که تجربه ازدواج زیر هجده سال داشتند و اکنون کمتر از پنجاه سال دارند، از استان های گیلان، خوزستان، یزد، سیستان و بلوچستان و خراسان رضوی با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شده اند. محقق با سفر به هر استان به مشاهده عینی و انجام مصاحبه با هر یک از این زنان پرداخته است.به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از روش هفت مرحله ای کلایزی استفاده شد. با عنایت به نتایج پژوهش، پیامدهای روانشناختی از قرار پنج مقوله اصلی و پانزده مقوله فرعی می باشند. مقولات اصلی عبارتند از آسیب دیدگی«من/ایگو»، آسیب های روانی، هیجانات منفی، عدم پختگی و رشد و بلوغ شخصیت. به طور کلی پیامدهای روانشناختی منفی این پدیده بسیار بیشتر از کارکردهای مثبت آن می باشد.

    کلیدواژگان: ازدواج زیر هجده سال، تجربه زیسته، پیامدهای روانشناختی
  • جواد خدادادی سنگده، فاطمه قهرمانی مطلق*، فریبا ابراهیمی صفحات 34-55
    هدف

    هدف پژوهش حاضر، شناسایی تغییرات مثبت و رویش های مادران در ابعاد مختلف بعد از اتخاذ نقش والدگری است.

    روش

    این پژوهش کیفی و با استفاده از رویکرد تحلیل مضمونی (تماتیک) انجام شد. جمعیت مورد مطالعه ، برابر است با مشارکت کنندگان پژوهش، زوج هایی که حداقل 7 سال از زندگی شان گذشته و دست کم صاحب یک فرزند 2 ساله باشند، از زندگی خود رضایت نسبی داشته، ساکن تهران باشند و با رضایت در پژوهش مشارکت کرده ا ند را شامل می شد. مشارکت کنندگان از طریق نمونه گیری هدفمند و به روش در دسترس از بین مراجعان واجد شرایط انتخاب شدند. فرایند نمونه گیری تا حصول اشباع نظری ادامه یافت و در نهایت 18 مشارکت کننده از طریق مصاحبه مورد مطالعه قرار گرفتند.

    یافته ها

    باتوجه به نتایج تحقیق، مادران معتقدند از زمان به دنیا آمدن فرزند، دچار رویش هایی در ابعاد شخصی، زناشویی و روابط اجتماعی می شوند؛ به طوری که ابعاد شخصی شامل: گسترش مسئولیت پذیری، گسترش خودپنداره و صبر می شود؛ همچنین رویش هایی که در رابطه زناشویی شاهد آن هستیم عبارتند از صمیمت، پربارسازی انسجام زوجی، تحکیم مرزبندی و ایجاد هویت والدینی و در آخر، رویش های روابط اجتماعی عبارتند از بازنگری در نقش اجتماعی و گسترش پیوند با خانواده مبدا.

    نتیجه گیری

    ورود فرزند تغییرات مثبت در ابعاد شخصی، زناشویی، فرهنگی _ اجتماعی در مادران ایجاد می کند که همین امر سبب  افزایش رضایت مندی از رابطه زوجی می شود.

    کلیدواژگان: والدگری، رویش های شخصی، رویش های زناشویی، رویش های اجتماعی و تحلیل مضمون
  • ذبیح الله عباس پور*، گلشن واصل، فاطمه جهان بین، مینا احمدی بنی، نرگس چرخاب صفحات 56-85
    هدف

    هدف اصلی این پژوهش کاربرد خانواده درمانی مبتنی بر دلبستگی برای نوجوان تراجنسیتی با افکار خودکشی گرایی بود.

    روش

    در این پژوهش از طرح تجربی تک موردی از نوع خط پایه چندگانه استفاده شد. نمونه پژوهش یک نوجوان تراجنسیتی (زن به مرد) و والدینش بودند که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. مقیاس افکار خودکشی گرایانه طی مراحل درمان توسط نوجوان تکمیل شد و خانواده درمانی مبتنی بر دلبستگی در 27 جلسه 90 دقیقه ای اجرا شد. همچنین برای تحلیل و تفسیر داده ها از ترسیم دیداری استفاده شد.

    نتایج

    نتایج مرحله به مرحله خانواده درمانی مبتنی بر دلبستگی نشان می دهد این درمان در کاهش معنادار افکار خودکشی گرایی نوجوان تراجنسیتی موثر بوده است.

    نتیجه گیری

    کار بالینی موفق با نوجوانان تراجنسیتی و خانواده های آنان رابطه ای مبتنی بر دلبستگی ایمن ایجاد می کند. خانواده درمانگران می توانند از خانواده درمانی مبتنی بر دلبستگی برای مداخله در خودکشی گرایی افراد تراجنستی استفاده کنند. این درمان در مواجهه موثر خانواده با روند تغییرات فرزند تراجنسیتی، موثر است.

    کلیدواژگان: خانواده درمانی مبتنی بر دلبستگی، نوجوان تراجنسیتی، افکار خودکشی گرایی، والدین
  • مریم توکلی، علی طاهری*، پریسا حریری صفحات 86-115
    هدف

    از انجام پژوهش بررسی اثر بخشی آموزش ذهن آگاهی نوجوان محور و مداخلات روان شناسی مثبت نگر بر عزت نفس و مشکلات خواب نوجوانان دختر شهر آباده بود.

    روش

    پژوهش حاضر از لحاظ روش توصیفی از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون همراه با گروه کنترل  بود. جامعه آماری شامل کلیه نوجوانان دختر مشغول به تحصیل شهر آباده بودند که 45 نفر از آنها با نمونه گیری هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی در سه گروه (آموزش ذهن آگاهی نوجوان محور؛ مداخلات روان شناسی مثبت نگر و کنترل) گماشته شدند. ابزار سنجش دو پرسشنامه عزت نفس کوپر اسمیت و کیفیت خواب پیتزبورگ بود.

    یافته ها

    رابطه بین پیش آزمون با پس آزمون در نمرات عزت نفس و مشکلات خواب معنا دار شد (05/0>p). سایر یافته ها نشان داد اثر اصلی گروه معنا دار است که نشان می دهد عزت نفس و مشکلات خواب در مرحله پس آزمون در دو گروه آزمایش و کنترل تفاوت معنا داری دارند (001/0=P).

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد آموزش ذهن آگاهی نوجوان محور و مداخلات روان شناسی مثبت نگر باعث افزایش عزت نفس و کاهش مشکلات خواب نوجوانان دختر می شوند. همچنین مداخله ذهن آگاهی نسبت به مداخله روان درمانی مثبت نگر تاثیر بیشتری بر افزایش عزت نفس و کاهش مشکلات خواب نوجوانان دختر داشت

    کلیدواژگان: ذهن آگاهی نوجوان محور، روانشناسی مثبت نگر، عزت نفس، مشکلات خواب نوجوانان
  • زهرا تازیکی، آزاده چوب فروش زاده*، یاسر رضاپور صفحات 116-141
    هدف

    خیانت زناشویی که بعنوان یکی از معضلات اجتماعی شناخته می شود، می تواند موجب فروپاشی خانواده و یا حتی باعث وقوع جنایت گردد. هدف از پژوهش حاضر، بررسی نقش واسطه ی صمیمیت زناشویی در ارتباط بین بحران میانسالی با تمایل به خیانت در مردان میانسال می باشد.

    روش

    این پژوهش از نوع همبستگی با روش مدل یابی معادلات ساختاری بود. جامعه آماری این پژوهش را کلیه مردان 40 تا 60 ساله استان خراسان رضوی تشکیل می دادند. نمونه پژوهش از جامعه حاضر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند، ابزارها شامل؛ پرسشنامه صمیمیت زناشویی (والکر و تامپسون، 1983)، بحران هویت میانسالی (رجایی و همکاران، 1387) و گرایش به خیانت (بشیرپور و همکاران، 1397) بود. حجم نمونه این پژوهش شامل 200 نفر مرد بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش معادلات ساختاری و نرم افزار  SPSS و AMOS انجام شد.

    یافته ها

    نتایج تحلیل حاکی از رابطه مستقیم و معنی دار بین بحران میانسالی با تمایل به خیانت زناشویی بود. همچنین رابطه غیرمستقیم بین بحران میانسالی با تمایل به خیانت زناشویی، به واسطه صمیمیت زناشویی وجود داشت. صمیمیت زناشویی نیز با متغیر مستقل بحران میانسالی رابطه معکوس و معنادار داشت. و در نهایت نیز بین تمایل به خیانت زناشویی و صمیمیت زناشویی رابطه معکوس و معنی دار وجود داشت. بنابراین مدل مفروض از برازش خوبی  برخوردار بوده است.

    نتیجه گیری

    با توجه به نقش پیش بینی کننده بحران میانسالی و نقش صمیمیت زناشویی در تمایل افراد به خیانت زناشویی، متخصصان باید بر لزوم ارائه آموزش مناسب به زوج هایی که در معرض این آسیب ها قرار دارند، تاکید کنند.

    کلیدواژگان: صمیمیت زناشویی، بحران میانسالی، تمایل به خیانت
  • روح الله سعادت زده*، منصور سودانی، حمید فرهادی راد صفحات 142-181
    هدف

    هدف پژوهش حاضر ارائه مدلی از خدمات مشاوره مدرسه است بر اساس شرایط و پیامدهای نظریه زمینه ای تا به مشاوران مدرسه کمک کند خدمات مناسب را جهت رشد یکپارچه دانش آموزان به کار گیرند.

    روش

    روش پژوهش از نوع پژوهش کیفی بود که با استفاده از رویکرد نظریه زمینه ای انجام شد. گردآوری داده ها در این پژوهش، به دو روش مصاحبه نمیه ساختار یافته و ترجمه اسناد معتبر مشاوره مدرسه بود. شرکت کنندگان در این پژوهش 8 مشاور تخصصی مدرسه با درجه دکترای تخصصی مشاوره بودند که بیش از 10 سال در مدارس به عنوان مشاور مدرسه کار کردند.

    یافته ها

    یافته های این پژوهش بر اساس حوزه های نظریه زمینه ای شامل مفاهیمی از عوامل و پیامدهای خدمات مشاوره هستند. این مفاهیم عبارت اند از: نیازهای رشدی دانش آموزان، صلاحیت حرفه ای مشاوران مدرسه، ضرورت آگاهی خانواده ها، بافت فرهنگی، سبک زندگی خانواده ها، خط مشی آموزش و پرورش، پدیده کنکور، روان پزشکان و تجویز دارو، نگرش درمانی به جای نگرش پیشگیرانه، موسسات و مدارس غیر دولتی، استانداردهای دانش آموزان، استانداردهای مشاوران، خدمات مستقیم، خدمات غیر مستقیم.

    نتیجه گیری

    یافته های پژوهش نشان دادند که ارائه خدمات مشاوره مدرسه باید بر اساس نیازهای رشدی دانش آموزان باشد، بافت فرهنگی و سبک زندگی خانواده ها در نظر گرفته شود، مشاوران مدرسه استانداردهای لازم را برای ارائه خدمات داشته باشند و نهایتا، خدمات مستقیم و غیر مستقیم مشاوره مدرسه به صورت تخصصی و در چارچوب منظمی ارائه شوند تا رشد یکپارچه دانش آموزان که شامل رشد شخصی، رشد تحصیلی، رشد هیجانی/اجتماعی، و رشد شغلی است، تسهیل شود.

    کلیدواژگان: خدمات مشاوره مدرسه، دانش آموزان، مشاوران مدرسه، نظریه زمینه ای
  • ناصر نوروزی، علیرضا حاجی یخجالی*، منیجه شهنی ییلاق، مرتضی امیدیان صفحات 182-207
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی آموزش چشم انداز آینده بر جهت گیری هدف و امید تحصیلی دانش آموزان پسر پایه یازدهم شهر باغملک انجام شد.

    روش

    طرح پژوهش حاضر آزمایشی از نوع پیش آزمون و پس آزمون و با گروه گواه بود. جامعه این پژوهش شامل کلیه دانش آموزان پسر پایه یازدهم شهر باغملک در سال تحصیلی 1401-1400 بود. از بین این افرد، 48 نفر که ملاک های ورود به پژوهش را داشتند به روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای انتخاب و در دو گروه آزمایش (24 نفر) و گواه (24 نفر) جایگذاری شدند. در این پژوهش از پرسشنامه جهت گیری هدف و پرسشنامه امید به تحصیل استفاده شد. پس از اجرای پیش آزمون، گروه آزمایش طی 9 جلسه 60 تا 90 دقیقه ای، مداخله ی آموزشی چشم انداز آینده را دریافت کردند. سپس از هر دو گروه پس آزمون گرفته شد.

    یافته ها

    نتایج تحلیل کوواریانس چند متغیری و تک متغیری نشان داد که آموزش چشم انداز آینده بر ابعاد جهت گیری هدف (تسلط گرا، تسلط گریز، عملکردگرا و عملکردگریز) و امید تحصیلی در دانش آموزان پسر پایه یازدهم به صورت معناداری اثر بخش است (005/0>p).

    نتیجه گیری

    به طور کلی نتایج این پژوهش نشان داد که آموزش چشم انداز آینده بر جهت گیری هدف و امید تحصیلی اثر بخش است و می تواند برای بهبود وضعیت امید تحصیلی و جهت گیری هدف در دانش آموزان پسر پایه یازدهم استفاده گردد.

    کلیدواژگان: آموزش چشم انداز آینده، امید تحصیلی، جهت گیری هدف، دانش آموزان
  • عزت الله میرزائی*، الهام کشاورز مقدم، احسان عسگری، مهدی میرزائی صفحات 208-235
    هدف

    هدف از نگارش مقاله ی حاضر، بررسی رابطه ی جهانی شدن فرهنگی و فضاهای همسرگزینی با تکیه بر نقش میانجی گری هویت مدرن بود.

    روش

    نوع پژوهش توصیفی و روش نیز پیمایش بود. حجم نمونه نیز به صورت تمام شماری، تعداد 271 نفر از دانشجویان دانشگاه الزهرا (س) که طی سال های 1398 تا 1401 ازدواج کرده بودند، را تشکیل داد که این تعداد توانستند به سیاهه ی جهانی شدن فرهنگی و هویت مدرن پاسخ دهند. چنانچه داده های گردآوری شده با بهره بردن از نرم افزارهای SPSS و AMOS و آزمون های همبستگی پیرسون، رگرسیون و سوبل مورد تحلیل و تفسیر قرار گرفتند.

    یافته ها

    از حیث تاثیرگذاری بر ابعاد متغیر وابسته (فضاهای همسرگزینی)، بیشترین میزان مربوط به رابطه ی میان فردگرایی و فضای نظارت گریز همسرگزینی بود (0.77)؛ بدین معنا که هرچه میزان فردگرایی بالاتر باشد، به همان میزان نیز میزان ازدواج های نظارت گریز افزایش پیدا می کند و بلعکس. کمترین میزان ارتباط نیز میان متغیرهای استفاده از موسیقی ایرانی و فضای نظارت منفعلانه ی همسرگزینی (0.16) دیده شد. همچنین با تکیه بر آزمون سوبل، مشخص گردید که میزان این آماره در همه ی متغیرها بزرگ تر از 96/1± است و این بدین معناست که متغیر هویت مدرن نقش معناداری به عنوان میانجی در رابطه ی بین جهانی شدن فرهنگی و فضاهای همسرگزینی ایفا نموده است.

    نتیجه گیری

    با توجه به اینکه رفتار اجتماعی از لحظه ی تولد تا زمان مرگ در حال شدن و درونی شدن است، به منظور بهبود عملکرد افراد در موضوع همسرگزینی، متولیان امر باید در جهت هویت سازی و تقویت منابع هویت ساز سنتی و ایضا شکل دادن به هویت مقاوم در مواجهه با هویت مدرن و جهانی شده تلاش کنند. همچنین نظارت توامان والدین در کنار انتخاب آگاهانه فرزندان می تواند در عملکرد همسرگزینی موثر واقع شود.

    کلیدواژگان: جهانی شدن فرهنگی، هویت مدرن، همسرگزینی، فضا، دانشگاه الزهرا (س)
|
  • Fatemeh Meghdadi Chavari, Mahdi Khanjani*, Hossein Eskandari Pages 4-33
    Aim

    The research aimed to study the psychological consequences of child marriage among girls through a phenomenological approach and semi-structured interviews.

    Methods

      Twenty women from Gilan, Khoozestan, Sistan and Baloochistan, Khorasan and Yazd province who experienced child marriage and their current ages were less than 50 years old were selected through purposive sampling. Interviews and observations were conducted by traveling to each province. Colaizzi method was used in order to analysis data.

    Results

    Results were included of 5 main themes and 15 sub themes in psychological consequences. Main themes are crashed ego, psychic traumas, negative emotions, immaturity and personal maturity.

    Conclusion

    The results showed that negative psychological consequences of child marriage are much more than their positive ones.

    Keywords: Child Marriage, Psychological Consequences, Phenomenology
  • Javad Khodadadi Sengdeh, Fatemeh Ghahremani Mutlaq*, Fariba Ebrahimi Pages 34-55

    Amin:

     The purpose of this research is to identify the positive changes and growth of mothers in different dimensions after adopting the role of parenting.

    Method

    This qualitative research was conducted using the thematic analysis approach. The studied population is equal to the participants of the research, it included couples who have lived for at least 7 years and have at least one 2-year-old child, are relatively satisfied with their lives, live in Tehran and participated in the research with their consent. The participants were selected from eligible clients through targeted sampling and available methods. The sampling process continued until theoretical saturation was reached and finally 18 participants were studied through interviews.

    Results

    According to the results of the research, mothers believe that since the birth of a child, they experience changes in personal, marital and social relations; So that the personal dimensions include: the expansion of responsibility, the expansion of self-concept and patience; Also, the developments that we witness in the marital relationship include intimacy, enrichment of marital cohesion, consolidation of boundaries and creation of parental identity, and finally, the developments of social relations include revision of the social role and expansion of the bond with the family of origin.

    Conclusions

    Having children creates positive changes in mothers in personal, marital, social-cultural dimensions, which increases the satisfaction of the couple relationship.

    Keywords: Parenting, Personal Development, Marital Development, Social Development, Thematic Analysis
  • Zabihollah Abbaspour*, Golshan Vasel, Fatemeh Jahanbin, Mina Ahmadi Bani, Narges Charkhab Pages 56-85
    Aim

    The aim of present study was the application of the Attachment-Based Family Therapy (ABFT) for a transgender adolescent with suicidal thoughts.

    Methods

    Multiple baseline experimental single case study was used as the method of the present study. The population sample is a transgender adolescent (female to male) and his/her parent chosen according to the purposive sampling method. The adolescent completed The Suicidal Ideation Scale (SIS) over the course of the sessions. ABFT was implemented in twenty-seven 90 minute-sessions. Furthermore, visual inspection is applied to analyze and interpret data.

    Results

    The results of this qualitative and step-by-step investigation of the attachment-based family therapy showed that this therapy was effective in significantly reducing the suicidal thoughts in the transgender adolescent.

    Conclusion

    Effective intervention with transgender adolescents and their families can foster a secure attachment relationship. Family therapists may employ attachment-based family therapy to address suicidal tendencies among transgender individuals. This approach also supports families in navigating the transformative journey of their transgender child

    Keywords: Attachment-Based Family Therapy, Transgender Adolescent, Suicidal Thoughts, Parent
  • Maryam Tavakkoli, Ali Taheri*, Parisa Hariri Pages 86-115
    Aim

    The purpose of this research was to investigate the effectiveness of adolescent-oriented mindfulness training and positive psychological interventions on self-esteem and sleep problems of adolescent girls in city of Abadeh.

    Methods

    The present research method was a post-event descriptive quasi-experimental study with control group. The statistical population of this research was all female teenagers studying in city of Abadeh, 45 of whom were selected through purposeful sampling and randomly assigned to three groups (adolescent-centered mindfulness training, positive psychological interventions, and control groups). The measurement tool was Cooper Smith's Self-Esteem Questionnaire and Pittsburgh's Sleep Quality Questionnaire.

    Findings

    The findings showed that the relationship between pre-test and post-test in self-esteem scores and sleep problems is significant (p<0.05). Other results also showed that the main effect of the group is significant, which indicates that the main variables of the research, namely, self-esteem and sleep problems in the post-test stage, are significantly different in the two experimental and control groups (P=0.001).

    Conclusion

    The results of multivariate and univariate covariance analysis showed that adolescent-oriented mindfulness training and positive psychological interventions increase self-esteem and reduce sleep problems in adolescent girls. Also, mindfulness intervention had a greater effect on increasing self-esteem and reducing sleep problems in adolescent girls than positive psychotherapy intervention.

    Keywords: Adolescent-Centered Mindfulness, Positive Psychology, Self-Esteem, Adolescent Sleep Problems
  • Zahra Taziki, Azadeh Choobforoushzadeh*, Yasser Rrzapour Pages 116-141
    Aim

    Marital infidelity, which is known as one of the social problems, can cause the collapse of the family or even cause a crime. This study was conducted with the aim of investigating the mediating role of marital intimacy in the relationship between midlife crisis and the tendency to Infidelity in middle-aged men.

    Methods

    This research was of correlation type with structural equation modeling method. The statistical population of this research consisted of all men aged 40 to 60 in Razavi Khorasan province. The research sample was selected from the current population using available sampling method, the tools included: The questionnaire was marital intimacy (Walker and Thompson, 1983), mid-life identity crisis (Rajaei et al., 2017) and tendency to infidelity (Bashirpour et al., 2017). The sample size of this research included 200 men. Data analysis was done using structural equation method and SPSS and AMOS software.

    Findings

    The results of the analysis indicated a direct and significant relationship between the midlife crisis and the tendency to commit marital infidelity. Also, there was an indirect relationship between midlife crisis and the tendency to commit marital infidelity, due to marital intimacy. Marital intimacy also had an inverse and significant relationship with the independent variable of midlife crisis. And finally, there was an inverse and significant relationship between the desire for marital infidelity and marital intimacy. Therefore, the assumed model has a good fit.

    Conclusion

    Considering the predictive role of midlife crisis and the role of marital intimacy in people's tendency to commit marital infidelity, Specialists should emphasize the need to provide appropriate training to couples who are exposed to these injuries.

    Keywords: Marital Intimacy, Midlife Crisis, Tendency To Infidelity
  • Rooholla Saadatzaade*, Mansour Sodani, Hamidr Farhadirad Pages 142-181
    Aim

    The purpose of this research is to provide a model of school counseling services based on the conditions and implications of the grounded theory to help school counselors use appropriate services for the integrated development of students.

    Methods

    The research method was a qualitative research that was conducted using the grounded theory approach. Semi-structured interviews and the translation of authentic school counseling documents were used in this study to collect data. Eight professional school counselors with doctoral degrees in counseling, who worked in schools as a school counselor for more than 10 years, and many of whom teach at universities, participated in this study.

    Results

    The findings of this research are based on the field of grounded theory, including concepts of the factors and consequences of school counseling services. These concepts include: developmental needs of students, professional competence of school counselors, necessity of family awareness, cultural context, family lifestyle, education policy, entrance exam phenomenon, psychiatrists and drug prescription, therapeutic attitude instead of preventive attitude, non-governmental institutions and schools, student standards, and counselor standards.

    Conclusions

    The findings of the research showed that the provision of school counseling services should be based on the developmental needs of students, the cultural context and lifestyle of families should be considered, school counselors should have the necessary standards to provide services, and finally, direct and indirect counseling services. The school should be provided in a specialized manner and in a regular framework to facilitate the integrated growth of students.

    Keywords: School Counseling Services, Students, School Counselors, Grounded Theory
  • NASER NOROZI, Alireza Hajiyakhchali*, Manijhe Shehniyailagh Pages 182-207
    Aim

    The present study was conducted with the aim of determining the effectiveness of future perspective education on goal orientation and academic hope in 11th grade male students of Baghmalek city (Iran).

    Methods

    The current experimental research design included a pre-test and post-test experiment with a control group. The population of this research included all 11th grade male students in Baghmalek city in the academic year of 1400-1401 (persian calendar). Among these individuals, 48 persons who met the criteria for entering the research were selected through multi-stage random sampling method and were placed in two experimental (n=24) and control (n=24) groups. In this research, Goal Orientation Questionnaire and Education Hope Questionnaire were used. After the pre-test, the experimental group received the educational perspective of the future vision during nine 60 to 90 minutes sessions. Then a post-test was taken from both groups.

    Findings

    The results of multivariate and univariate covariance analysis showed that future perspective education had a significant effect on the dimensions of goal orientation (dominant, dominant-avoidant, performance-oriented and performance-avoidant) and academic hope in 11th grade male students (p > 0.005).

    Conclusion

    In general, the results of this research showed that teaching the future perspective is effective on goal orientation and educational hope and can be used to improve the academic hope and goal orientation of 11th grade male students.

    Keywords: Future Perspective Education, Academic Hope, Goal Orientation, Students
  • Ezatalah Mirzaei*, Elham Keshavarz Moghadam, Ehsan Asgari, Mahdi Mirzaei Pages 208-235
    Purpose

    The purpose of writing this article was to investigate the relationship between cultural globalization and marriage spaces, relying on the mediating role of modern identity.

    Method

    The type of research was descriptive and the method was survey. The total sample consisted of 271 students of Al-Zahra University (S) who were married between 1398 and 1401, and this number was able to respond to the question of cultural globalization and modern identity. The collected data were analyzed and interpreted using SPSS and AMOS software and Pearson, regression and Sobel correlation tests.

    Findings

    In terms of influencing the dimensions of the dependent variable (spouse selection spaces), the highest rate was related to the relationship between individualism and the unsupervised spousal selection space (0.77); This means that the higher the level of individualism, the higher the number of unsupervised marriages and vice versa. The lowest level of correlation was also seen between the variables of using Iranian music and the atmosphere of passive surveillance in choosing a spouse (0.16). Also, relying on the Sobel test, it was determined that the value of this statistic in all variables is greater than ±1.96, and this means that the variable of modern identity has played a significant role as a mediator in the relationship between cultural globalization and spouse selection spaces.

    Conclusion

    Considering that the social behavior is being internalized from the moment of birth to the time of death, in order to improve the performance of people in the matter of choosing a spouse, the trustees of Sadr al-Ashara should be in the direction of identity formation and strengthening of traditional identity formation resources and also form a resistant identity in the face of identity. try to be modern and globalized. Also, the supervision of parents, along with the conscious choice of children, can be effective in the performance of choosing a spouse.

    Keywords: Cultural Globalization, Modern Identity, Marriage, Space, Al-Zahra University